T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Andijviestamppot uit de oven | fase 1

Wat is nou Hollandser dan stamppot? Deze variant lijkt op een traditionele stamp, alleen dan met minder koolhydraten. Daarnaast is het een super simpel en snel gerecht!

Nodig voor 2 personen
200 gram bloemkool
400 gram andijvie
50 gram roomkaas light
5 tl mosterd
Peper en zout
100 gram geraspte kaas-> vanaf fase 2b PowerSlim
125 gram spekblokjes -> vanaf fase 2b PowerSlim

Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en kook hem beetgaar in een pan met water. Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
Giet vervolgens de bloemkool goed af en stamp hem fijn met een stamper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de roomkaas, andijvie, mosterd, peper en zout door de gestampte bloemkool. Doe alles tot slot in een ovenschaal met daarop de geraspte kaas en bak de stamppot in 25 minuten in de oven gaar.

Serveer met een portie vlees

PS: bloemkoolpuree is heel goed in te vriezen. Dit is een recept wat je makkelijk kan maken als je weinig tijd hebt. Haal ‘s morgens een portie bloemkool uit de diepvries. ’s Avonds meng je alle ingrediënten in een ovenschaal door elkaar, even in de oven en klaar!
 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.