T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Groente lasagne | Fase 1

Een lasagne zonder pasta dus, maar met heel veel groentes! In plaats van lasagnevellen heb ik namelijk plakken gegrilde aubergine gebruikt. En tussen die plakken vind je een heerlijke combi van gehakt, olijven, tomatensaus en spinazie. Ik heb de lasagne afgemaakt met cottage cheese. Et voilà, je hebt een heerlijk gezond koolhydraatarm diner.

Voor 2 personen
100 gram aubergine
200 g mager rundergehakt
300 g spinazie
200 g tomaten passata met Italiaanse kruiden
20 stuks zwarte olijven
100 g cottage cheese

Bereidingswijze
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Besmeer de plakken met olie en besprenkel ze met wat peper en zout. Leg ze even in de grillpan (als je die niet hebt is een koekenpan ook goed). Ze zijn klaar als ze zacht zijn geworden.
Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan en voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie in delen toe. Voeg als de spinazie geslonken is ook de tomaten passata en een flinke snuf peper en zout toe en laat het mengsel nog een paar minuten op een laag vuur pruttelen. 
Halveer ondertussen de olijven en zet ze even weg. 
Verwarm wanneer de aubergines klaar zijn de oven voor op 175 graden.
Bedek nu de bodem van een ovenschaal met de plakken aubergine, gevolgd door ongeveer een derde van het gehakt mengsel en de helft van de olijven. Maak zo nog twee lagen, alleen gebruik in de laatste laag cottage cheese in plaats van olijven.
Zet de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten goudbruin.
 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.