Wintergriep

Het griepseizoen is weer aangebroken! Ik hoor diverse mensen om me heen die de griep te pakken hebben. Griep wordt overigens niet veroorzaakt door het lopen zonder jas. Maar waardoor dan wel?

Wat is griep eigenlijk?

Griep wordt met een mooi woord ook wel influenza genoemd. Het influenzavirus veroorzaakt in de luchtwegen een infectie. Deze infectie heeft gevolg voor de rest van ons lichaam. Zo begint griep vaak plotseling en gaat gepaard met keelpijn, hoofdpijn, koude rillingen, koorts en spierpijn. Niezen, hoesten en snotterig zijn symptomen die vaak later volgen, maar officieel behoren tot verkoudheid. Door niezen en hoesten is het influenzavirus wel makkelijk door de lucht te verspreiden, maar besmetting is ook mogelijk via bijvoorbeeld handen.

Nadat je besmet bent met het virus, kan het enkele dagen duren voor symptomen optreden. Enkele dagen na het optreden van de eerste symptomen verdwijnen vaak de pijn en de koorts weer. Maar het kan weken duren tot je je weer helemaal de oude voelt.

Griep en PowerSlim

Wat vooral belangrijk is dat je jezelf de rust geeft en jezelf (laat) verzorgen. Daarbij kan je verdere besmetting zoveel mogelijk proberen te voorkomen. De belangrijkste punten daarbij zijn; raak zo min mogelijk je mond en neus aan. Bedek je mond en neus als je niest/hoest. Gebruik je tissue altijd maar één keer en was regelmatig je handen met water en zeep.

Daarbij is jezelf verzorgen belangrijk, niet om het ziekteproces te versnellen, maar wel om het draaglijker te maken. Neem bijvoorbeeld een warme douche of zorg voor een warme kruik. Maak een lekkere kop thee om je keel te verzachten of neem een kop bouillon.

Zorg voor voldoende rust. Probeer wat te slapen of zet een leuke film op. Zelf plof ik altijd met een kussen en deken op de bank en probeer te ontspannen. Heb je echt ondraaglijke pijn of hoge koorts? Neem dan een paracetamol. Je kan de opname van paracetamol versnellen door hem in te nemen met een glas cola. Kies natuurlijk wel cola light of cola zero.

Probeer voldoende te eten. Niet zo’n trek? Zorg in ieder geval dat je goed blijft drinken. Water, thee, bouillon of soep zijn aan te raden. Met een gevulde groente of kippensoep zorg je ook voor wat extra vitamines en mineralen. Volg je het PowerSlim afslankprogramma, dan kan je natuurlijk de PowerSlim Multivitamine en AcidoSlim gewoon blijven gebruiken.

Heb je verschrikkelijke keelpijn? Neem dan Trachitol. Deze zuigtabletjes zorgen dat de keelpijn vermindert en zijn zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek. Deze zuigtabletjes zijn ook in fase 1 van PowerSlim geen enkel probleem, maar overschrijd uiteraard niet de maximale dosering.

Wil je wat vrijer ademhalen? Kies dan voor een inhaler. Deze sticks zijn vaak gevuld met eucalyptus en zorgen voor het openen van de luchtwegen. Daarbij mag je hier, in tegenstelling tot neusspray, zo veel en zo vaak aan snuffelen als nodig. Je kan natuurlijk ook kiezen voor stomen.

Rust is ook erg belangrijk bij het herstellen van griep. Toch gaat slapen vaak veel moeilijker. Maar heb je de volgende tips al eens geprobeerd? Leg een extra kussen onder je matras of hoofdkussen. Hierdoor ligt je hoofd wat hoger dan de rest van je lichaam waardoor je makkelijker kan ademen. Verkoelende crème op je borst en rug kunnen ook uitkomst bieden, het liefst  met eucalyptus om de luchtwegen te openen. Leg daarnaast een gesneden uitje langs je bed, dit helpt ook bij makkelijker ademen.

Last but not least; Ben je echt zo ziek dat de het ondraaglijk is en volg je het PowerSlim programma? Geen paniek! Maak samen met je coach een kleine time-out. Stap heel even over naar de tweede fase van het programma. Dan kan en mag je net wat meer. Als je helemaal hersteld bent kan je uiteraard weer terug stappen naar fase 1.

 


Terug naar het overzicht