T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Linzen maaltijdsoep

Linzen worden steeds populairder, inmiddels staan ze ook in de schijf van 5. Linzen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten maar peulvruchten. Net als rijst en aardappelen bevatten ze zetmeel. Ze bevatten net als alle andere peulvruchten volop vezels en zijn daarom heel goed voor je darmen. Ze hebben daarnaast een uitstekende voedingswaarden en zijn een goede bron van eiwitten. Daarnaast bevatten ze veel ijzer, wat voor vrouwen altijd mooi is meegenomen. Ze bevatten zelfs meer ijzer dan kip en biefstuk, maar het ijzer in linzen is moeilijker te absorberen. Combineer ze met vitamine C (zoals bijvoorbeeld een goede hoeveelheid citroensap) om de ijzerabsorptie te vergroten.

Deze kruidige linzen soep heb je binnen een half uur op tafel staan. De ingredienten uit de soep hebben de meeste mensen altijd wel in huis, zo niet tijd om een goede voorraadkast te maken ;-) 

Voor 4 personen heb je nodig:
200 gram rode linzen
2 preien
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pakje tomatenblokjes (380 gram)
100 gram passata (gezeefde tomaten)
1 liter bouilon
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
3 schijfjes citroen
1 mespuntje cayennepeper
Feta voor garnering

Zo maak je het:
Voeg een kleine hoeveelheid olijfolie in een soeppan en voeg de fijngesneden prei toe. Laat dit rustig fruiten. Voeg hierna de fijngesneden gember en knoflook toe samen met de cayennepeper. Was de rode linzen goed en voeg deze toe. 
Doe nu de passata, het pakje tomatenblokjes, de schijfjes citroen en de bouilon erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuutjes sudderen. Zodra de linzen gaar zijn kun je de soep serveren.

Maak af met een klein beetjes feta.

 

PS geschikt vanaf fase 2C PowerSlim

*Recept is afkomstig van het energieke vrouwen voedingscompas

 

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.