Linzen maaltijdsoep | Fase 2C

Linzen worden steeds populairder, inmiddels staan ze ook in de schijf van 5. Linzen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten maar peulvruchten. Net als rijst en aardappelen bevatten ze zetmeel. Ze bevatten net als alle andere peulvruchten volop vezels en zijn daarom heel goed voor je darmen. Ze hebben daarnaast een uitstekende voedingswaarden en zijn een goede bron van eiwitten. Daarnaast bevatten ze veel ijzer, wat voor vrouwen altijd mooi is meegenomen. Ze bevatten zelfs meer ijzer dan kip en biefstuk, maar het ijzer in linzen is moeilijker te absorberen. Combineer ze met vitamine C (zoals bijvoorbeeld een goede hoeveelheid citroensap) om de ijzerabsorptie te vergroten.

Ingrediënten voor 4 porties:
200 gram rode linzen
2 preien
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pakje tomatenblokjes (380 gram)
100 gram passata (gezeefde tomaten)
1 liter bouilon
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
3 schijfjes citroen
1 mespuntje cayennepeper
Feta voor garnering

Bereidingswijze:
1. Voeg een kleine hoeveelheid olijfolie in een soeppan en voeg de fijngesneden prei toe. Laat dit rustig fruiten.
2. Voeg hierna de fijngesneden gember en knoflook toe samen met de cayennepeper.
3. Was de rode linzen goed en voeg deze toe. 
4. Doe nu de passata, het pakje tomatenblokjes, de schijfjes citroen en de bouilon erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuutjes sudderen. Zodra de linzen gaar zijn kun je de soep serveren.

Maak af met een klein portie feta.

Dit recept is geschikt vanaf fase 2C van PowerSlim.

*Recept is afkomstig van het energieke vrouwen voedingscompas

 

 


Terug naar het overzicht