Notenbrood | Fase 2C

Dit is een goed vullend brood dat laag zit in koolhydraten, maar wel bomvol met gezonde ingrediënten. Waar je écht power van krijgt om de hele middag vol energie door te komen. Eet als lunch twee plakjes, ruim belegd met eiwitten zoals bijvoorbeeld een laag hüttenkäse en kipfilet en rauwkost en je zit vol tot de volgende maaltijd. Wat extra fijn is aan dit brood je hebt het binnen no-time gemaakt. Alle ingrediënten door elkaar roeren. Even in de oven en klaar is je notenbrood! 

Ingrediënten:
5 eieren
2 theelepels zout
20 ml olijfolie
100 gram lijnzaad
150 gram zonnebloempitten
150 gram pompoenpitten
100 gram walnoten
100 gram cashewnoten
50 gram pecannoten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Kluts de eieren in een om en voeg de noten en pitten toe
3. Roer de olie door het beslag
4. Schep het beslag in een cakevorm en bak het brood in circa 50 minuten af. Wanneer een satéprikker er schoon en droog uitkomt is het brood gaar.

Tip: snijd het brood als het is afgekoeld in plakken en doe om elke plak huishoudfolie en doe ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekker plakje brood op voorraad. 

Dit recept is geschikt vanaf fase 2C van PowerSlim.


Terug naar het overzicht