T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Notenbrood | Fase 2B

Als je minder koolhydraten wilt eten is dit notenbrood een aanrader voor je. Dit is een goed vullend brood vol met gezonde ingrediënte. Waar je écht power van krijgt om de hele middag vol energie door te komen. Eet als lunch twee plakjes, ruim belegd met eiwitten zoals bijvoorbeeld een laag hüttenkäse en kipfilet en rauwkost en je zit vol tot de volgende maaltijd. Wat extra fijn is aan dit brood je hebt het binnen no-time gemaakt. Alle ingrediënten door elkaar roeren. Even in de oven en klaar is je notenbrood! 

Ingrediënten:
5 eieren
2 theelepels zout
20 ml olijfolie
100 gram lijnzaad
150 gram zonnebloempitten
150 gram pompoenpitten
100 gram walnoten
100 gram cashewnoten
50 gram pecannoten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Kluts de eieren in een om en voeg de noten en pitten toe
  3. Roer de olie door het beslag
  4. Schep het beslag in een cakevorm en bak het brood in circa 50 minuten af. Wanneer een satéprikker er schoon en droog uitkomt is het brood gaar.

Tip: snijd het brood als het is afgekoeld in plakken en doe om elke plak huishoudfolie en doe ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekker plakje brood op voorraad. 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.