T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Pindakaas muesli

Ik ben een enorme pindakaaslover, al van kleins af aan. Heerlijk op een cracker met een laagje pure hagelslag ;-) Maar in recepten vind ik het ook heerlijk.
In mijn praktijk leer ik mij cliënten dat er in muesli veel onnodige rommel zit. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar zelf maken. Heel makkelijk en veel gezonder.

Zelf muesli maken kan op verschillende manieren. De basis is graan, in dit geval haver, en deze maak je net even iets feestelijker door het toevoegen van pindakaas, noten, zaden en gedroogd fruit. Vervolgens gebruik je een ‘plakmiddel’ zoals ahornsiroop en olie.

Pindakaas granola:

200 g grove volkoren havermout
2 el pindakaas
2 el honing
2 el kokosrasp
2 el kokosolie
2 el zaadjes zoals chiazaad en zonnebloempitten
2 el noten
Eventueel: 1 tl kaneel
Na het bakken: 2 el rozijnen

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel of je handen. Leg op de bakplaat en bak in ca. 20 tot 35 min. goudbruin. Roer af en toe even om zodat de buitenkant niet te donker wordt.
- Voeg als laatste stap eventueel rozijnen toe
- Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Voeg ’s morgens 3 eetlepels muesli toe aan je kwark of yoghurt.

PS geschikt vanaf fase 3 PowerSlim

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.