Pindakaas muesli | Fase 3

Zelf muesli maken kan op verschillende manieren. De basis is graan, in dit geval haver, en deze maak je net even iets feestelijker door het toevoegen van pindakaas, noten, zaden en gedroogd fruit. Vervolgens gebruik je een ‘plakmiddel’ zoals ahornsiroop en olie.

Ingredienten voor circa 12 porties
200 g grove volkoren havermout
2 el 100% pindakaas
2 el honing
2 el kokosrasp
2 el kokosolie
25 gram zaden zoals chiazaad
25 gram pitten zoals pompoenpitten
25 gram noten zoals pecannoten
Eventueel: 1 tl kaneel


Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel of je handen. Leg op de bakplaat en bak in ca. 15 minuten goudbruin. Roer af en toe even om zodat de buitenkant niet te donker wordt.
3. Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

25 gram muesli is een eetmoment. Voeg de muesli toe aan 150 gram magere yoghurt of skyr. Samen met 100 gram fruit is dit een compleet ontbijt.

Dit recept is geschikt vanaf fase 3.

 


Terug naar het overzicht