Tips om meer groenten te eten, speciaal voor PowerSlimmers

Soms heb je een beetje extra inspiratie nodig om lekker te kunnen blijven eten. Om te voorkomen dat jij tijdens de lunch elke dag aan een stuk komkommer zit te knagen hebben wij zeven groentetips voor je bedacht.

Soms heb je een beetje extra inspiratie nodig om lekker te kunnen blijven eten. Om te voorkomen dat jij tijdens de lunch elke dag aan een stuk komkommer zit te knagen hebben wij zeven groentetips voor je bedacht.

Tip 1
Maak een dubbele portie maaltijdsalade als avondeten, de 2e portie kun je de volgende dag als lunch nemen zonder dat het je extra tijd heeft gekost.
Het PowerSlim kookboek staat vol met lekkere salades zoals salade biefreepjes (recept 57), salade gerookte zalm (recept 58), ham-preisalade (recept 59), witlofsalade gerookte kipfilet (recept 64), kipavocado salade met (recept 65)

Tip 2
Is het niet de tijd van het jaar om rauwkost en salade te eten? Bereid dan ’s avonds een dubbele portie van je warme maaltijd. Neem bijvoorbeeld de PowerSlim boerenomelet als avondeten en maak hier gelijk een dubbele portie van. Een gevulde boerenomelet smaakt koud trouwens ook voortreffelijk.
Het is sowieso goed om jezelf aan te wennen ’s middags meer vlees, vis en groenten te eten en minder brood. Want als je straks klaar bent met afvallen dan begint het op gewicht blijven en dat doe je dat ook door meer eiwitten en minder koolhydraten te eten.

Tip 3
Extra lekker tijdens de gure winterdagen is een zelfgemaakte soep van gepureerde toegestane groenten. Zoals bijvoorbeeld courgettesoep (recept 68), bloemkoolsoep (recept 69), broccolisoep (recept 70) of tomatensoep (recept 71) uit het PowerSlim kookboek.

Tip 4
Als je rauwkost als bijgerecht maakt bij je PowerSlim maaltijd dan kun je hier gemakkelijk een dubbele portie van maken. Bijvoorbeeld de lekkere Mexicaanse avocadosalade (recept 78) of witte koolsalade (recept 77). 

Tip 5
Een wrap met witte kool is ook superlekker als lunch (recept 49). Je kunt deze eventueel ook de avond van tevoren bereiden. Neem de rauwkost mee in een apart bakje en beleg de wrap pas vlak voor je gaat eten, zo blijft hij het lekkerst.

Tip 6
Wist je dat diepvriesgroenten en groenten uit pot ook gewoon zijn toegestaan? Deze zijn net zo gezond en vaak een stuk goedkoper en makkelijker.
Wissel je rauwkost daarom af met zure augurken en bijvoorbeeld asperges uit een pot. Asperges uit een pot zijn ook lekker om toe te voegen aan de PowerSlim aspergesoep Of omwikkel asperges of augurkjes met een plakje ham als bijgerecht bij je lunch, lekker!

Tip 7
Durf jij het aan om een groene smoothie te maken van een PowerSlim koude drank met groenten? Neem bijvoorbeeld een zakje PowerSlim dessert aardbei  en een flinke bos basilicum. Doe het dessertpoeder met 200 ml water en de basilicumblaadjes in een blender. De smaak te pakken? Wat dacht je van Koude drank perzik mango met verse spinaziebladeren en ½ avocado?
 


Terug naar het overzicht