Geen snaaibuien meer door meer te eten, kan dat?

's Avonds plof je eindelijk op de bank, je moet nu eten. Waarschijnlijk maak je dan de veelgemaakte fout door overdag weinig te ten.

 

Geen 'snaaibuien' meer door meer te eten, kan dat?

 

Heb jij dat ook vaak dat het eten overdag best goed gaat, maar dat als je 's avonds op de bank zit je dan ineens gaat verlangen naar eten? Veel eten? En dan het dan niet bij een koekje blijft. Terwijl je je nog zo had voorgenomen om het niet te doen.

 

Wanneer je dit herkent maak je vast de veel voorkomende fout door overdag te weinig te eten. Je bent druk op je werk en de tijd vliegt voorbij. Of misschien ben je overdag wel te streng voor jezelf. Ik leg je graag uit hoe je met kleine aanpassingen in je voeding ervoor kan zorgen dat de snaaibuien minder worden. Of, en dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, ze zelfs helemaal verminderen.

 

 

’s Avonds plof je eindelijk op de bank, je moet gewoon nu eten. Waarschijnlijk maak je dan de veelgemaakte fout door overdag te weinig te eten.

 

Geen ‘snaaibuien’ meer door meer te eten, kan dat?

 

Heb jij dat ook vaak dat het eten overdag best goed gaat, maar dat als je ’s avonds op de bank zit je dan ineens gaat verlangen naar eten. Veel eten. En dat het dan niet bij een koekje blijft. Terwijl je je nog zo had voorgenomen om het niet te doen.

 

Wanneer je dit herkent maak je vast de veel voorkomende fout door overdag te weinig te eten. Je bent druk op je werk en de tijd vliegt voorbij. Of misschien ben je overdag wel te streng voor jezelf. Ik leg je graag uit hoe je met kleine aanpassingen in je voeding ervoor kan zorgen dat de snaaibuien minder worden. Of, en dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, ze zelfs helemaal verminderen.

 

Om gezonder, fitter en energieker te worden heb je de juiste voedingsstoffen nodig. Je mag je lichaam gaan voeden in plaats van vullen. Mijn tip is om in ieder geval voor 80% van de dag voeding te eten waar je lichaam iets meer kan. En helaas bestaan er nog steeds geen ‘gezonde koekjes’. Maar met welke voeding kan je lichaam iets? Het begint met de basis. Je lichaam heeft de juiste balans aan koolhydraten, vetten en eiwitten nodig. Goede koolhydraten leveren je cellen de energie die ze nodig hebben. Goede vetten geven je hersenen de energie die ze nodig hebben én zijn nodig voor een goede hormoonbalans. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam, spieren en lichaamscellen. Daarnaast zorgen ze voor herstel, beschermt en verbeterd ons lichaam. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Alle drie de voedingsstoffen zijn dus nodig voor ons lichaam, maar wel in de juiste verhouding.

 

De meest gemaakte fout, bij snaaibaaien, is te weinig eten. Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid energie (calorieën) nodig om alles processen in het lichaam te laten werken. De hoeveelheid energie die je lichaam iedere dag nodig heeft is afhankelijk van je lengte, leeftijd en gewicht. Als je overdag te weinig eet, zal je lichaam op een later moment om meer energievragen. De makkelijkste manier om snel energie te krijgen is door middel van koolhydraten. Koolhydraten kosten je lichaam het minste energie om te verwerken tot kleine bruikbare energie voor het lichaam. Zorg ervoor dat je dit voor bent door overdag je lichaam te voeden met eiwitten en vetten, en een kleine hoeveelheid koolhydraten. Je lichaam zal je dan geen signalen meer zenden dat hij nú gevuld wil worden. Je zal eindelijk rust ervaren omtrent voeding.

 

Start de dag met een voedend ontbijt dat bestaat uit vetten en eiwitten zoals een schaaltje kwark met noten en fruit. Of twee gebakken eieren met tomaat. Neem tussen de middag geen broodmaaltijd, maar neem een maaltijd met een sneetje brood, een cracker of rijstwafel. Kies bijvoorbeeld voor een salade of goed gevulde kom soep. Zorg ervoor dat er genoeg eiwitten in zitten zoals kip, vis, peulvruchten of eieren. Later op de dag kies je voor een warme maaltijd die voor het grootste gedeelte bestaat uit groentes, bij voorkeur meerdere soorten en een portie vlees/vis/kip/ei/peulvruchten. De vetten haal je uit het vet waarin je bakt of door een kleine hoeveelheid noten die je toevoegt. Mijn advies is om beperkt te zijn in de hoeveelheid koolhydraten zoals pasta en rijst. 

 

Als je deze tips iedere dag gaat toepassen dan zal je zien dat je in de avond, wanneer je lekker op de bank gaat zitten, geen behoefte meer hebt om te eten, je snaaibuien zijn voorbij. Je hebt een voldaan gevoel en weet dat het zo goed is.

 

Omdat ik het je zo gun dat ook jij de energie hebt om echt te genieten van je leven, om die leuke mama en/of partner te zijn deel ik deze tips met je. Dit is ook wat ik je leer tijdens mijn consulten. Terug naar de basis, de eenvoud van goed voor jezelf zorgen zodat je lekkerder in je vel en kleding zit. Als je voelt dat het nu je tijd is om lekkerder in je vel en kleding te zitten, neem dan contactcontact met mij op. Dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt en hoe ik je hierbij kan helpen.


Terug naar het overzicht