T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Spaghetti bolognaise di Mama! | fase 3

Ik weet niet beter dan dat mijn moeder de lekkerste gerechten op tafel zet, van een uitgebreid drie gangen diner tot een simpele salade. Zoveel mogelijk met verse producten. Koken uit een pakje doet ze maar zelden, gelukkig! 
Wij eten thuis allemaal weinig koolhydraten, maar als we dan pasta eten dan wel graag eentje met een goed gevulde saus. Ik deel graag deze bolognaise saus met jullie, uiteraard een recept van mijn moeder.

Ingrediënten (voor vier personen)

3 eetlepels olijfolie
2 kleine witte uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
50 gram pancetta
2 theelepels thijm (fijngehakt)
2 theelepels rozemarijn (fijngehakt)
100 gram winterpeen, in blokjes
100 gram bleekselderij, in blokjes
500 gram half-om-half gehakt
2 eetlepels tomatenpuree
400 gram gepelde tomaten uit blik
50 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
50 gram parmezaanse kaas
200 gram spaghetti, evt PowerSlim balance voor minder koolhydraten

Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in een ruime pan, voeg de pancetta, tijm en rozemarijn toe. Voeg vervolgens de winterpeen, bleekselderij en het gehakt toe en bak het geheel op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, rode wijn en de laurierblaadje toe en laat (onder af en toe roeren) 30 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de hete pasta door de saus.
Garneer met de Parmezaanse kaas.
 

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.