Tips voor tijdens het PS. food & lifestyle progamma

Ben je inmiddels gestart met het programma van PS. Food & lifestyle? Mooi! Tijdens het intakegesprek heb ik al veel tips met je gedeeld. Maar ik zet ze graag nog even voor je op een rijtje, zodat je ze thuis rustig na kunt lezen.

Hoe zorg ik ervoor dat ik voldoende water drink?
Door water te drinken help je je lichaam met het afvoeren van de afvalstoffen tijdens het afvallen. Het advies is om per dag te drinken. Vind je dit lastig? Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je altijd een flesje water bij je hebt. Het streven is om 1,5-2 liter water per dag te drinken. Zodra je een flesje water binnen handbereik hebt word je er steeds aan herinnerd en drink je ook veel meer. Koffie en thee tellen gelukkig ook mee!

Zit ik in ketose? 
Doordat je heel weinig koolhydraten gaat eten, schakelt je lichaam over naar een andere energiebron. In plaats van koolhydraten gaat je lichaam vetten verbranden. Na ongeveer drie dagen heeft je lichaam haar voorraadje koolhydraten verbruikt en schakelt het over naar de vetverbranding. Je zit nu in ketose!

Maar hoe kom je daar dan achter? Ik heb ketosesticks beschikbaar, hiermee kun je meten of je in ketose zit. Zo weet je meteen of alles goed gaat of dat je misschien toch per ongeluk een foutje hebt gemaakt afgelopen dagen.

Hou mijn nummer bij de hand
Sla mijn nummer of e-mailadres op in je telefoon. Zo kun je altijd even vlug een berichtje sturen wanneer je het even niet meer weet!

Zoek andere gewoontes
Ook ons eetpatroon bestaat uit gewoontes. Zo ben jij misschien gewend om na de maaltijd iets zoets te pakken. Gelukkig zijn gewoontes aangeleerd en dat betekent dat je ze ook weer kunt afleren. Dat gaat het makkelijkst door een andere gewoonte daarvoor in de plaats te stellen. Verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een heerlijke kop thee en een tijdschrift ’s avonds op de bank, in plaats van dat je het idee hebt dat daar standaard iets lekkers bij hoort. Je kunt je wekelijkse koffiemomentje met een vriendin natuurlijk ook vervangen door een gezellige wandeling.

Je draai vinden na de eerste week
Nadat je de eerste week het starterspakket hebt gebruikt, heb je al veel producten uit het assortiment kunnen proeven. Probeer van alles uit en na een tijdje weet je precies welke recepten en producten bij jou favoriet zijn. Wat vond je wel lekker en wat niet? Schrijf eventueel op welke producten/recepten voor herhaling vatbaar zijn zodat je weet welke producten je de volgende keer kunt kopen. Maar zoek bijvoorbeeld ook uit wat handig en lekker is om als lunch mee te nemen naar je werk. Om een blijvende aanpassing te kunnen maken in je levensstijl moet het natuurlijk wel leuk én lekker zijn! Op de website van PS. vind je meer dan 500 koolhydraatarme recepten. Zeker weten dat daar een aantal recepten tussen zitten die jij wilt blijven maken!

Samen eten met je gezin
Wellicht heb je nu nog iedere dag voor jezelf gekookt omdat je het starterspakket gebruikte en alle recepten uit het weekmenu hebt gevolgd. Om PS makkelijk toe te passen in je dagelijkse leven is het van belang dat het ook makkelijk is. Door bijvoorbeeld manieren te vinden waarop je maar één keer hoeft te koken, en niet voor jezelf en voor het gezin apart. Je kunt simpelweg mee eten met de groenten en het vlees en vis en voor jezelf de koolhydraatbron achterwege laten. Maar je kunt ook de koolhydraten vervangen door de wrap, rijst of pasta van PowerSlim.

Kook dubbele porties 
Een andere optie om het jezelf makkelijk te maken is het koken van dubbele porties. De momenten dat je laat thuis bent en geen zin meer hebt om te koken zijn vaak de momenten dat je kiest voor iets gemakkelijks en ongezonds. Zorg er voor dat jij de dag er voor een dubbele portie hebt gekookt of nog een extra portie hebt ingevroren.

Geloof in jezelf! 
Misschien wel het belangrijkste van allemaal, blijf in jezelf geloven! Alles is haalbaar zo lang je maar blijft doorzetten. En als je het even moeilijk hebt? Stuur mij dan gewoon even een berichtje of kijk of je contact kunt zoeken met een (oud-)PowerSlimmer die je tips geeft of een paar bemoedigende woorden stuurt.

Je kunt het!  


Terug naar het overzicht