T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Vegetarische shakshuka | Fase 2C

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. Het is een dikke groentesaus met erin gegaarde eieren, bedoeld om met z’n allen uit de pan te smikkelen. Vanuit de basis is dit een vegetarisch gerecht.

Met dit gerecht kun je eindeloos variëren in de kruiden en groenten die je toevoegt, je vindt dan ook gigantisch veel recepten op het web. Mijn versie is een gevolg van probeersels en een combinatie van verschillende recepten. Lekker pittig, mooi rood: ik vind ‘m heerlijk en ik hoop natuurlijk jullie ook!

Men neme (voor 2 personen):
– 500 gram tomatenblokjes (passata)
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 rode paprika (geel of groen kan ook, als je wat meer kleur in je gerecht wilt)
- 1 aubergine
- 1 blik kidneybeans
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 4 eieren 

Bereidingswijze
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Neem een redelijk diepe koekenpan of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui even.
– Snijd de paprika en aubergine in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.
– Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.
– Voeg het blikje kidneybeans en alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door. Proef vooral tussendoor, als je saus wat pittiger mag, voeg je meer kruiden toe. 
– Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in.
– Herhaal deze stap voor je overige eieren.
– Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten pocheren. Controleer regelmatig.
– Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over je Shakshuka en serveer in de pan (staat leuk!).

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.