Een goede voorbereiding

Januari is altijd het moment dat ik veel nieuwe PowerSlimmers mag verwelkomen. Ga jij ook van start met het PS. food & lifestyle programma? Of twijfel je juist om van start te gaan? Ik heb een aantal tips voor je om goed van start te gaan.
Je levensstijl omgooien is niet niks maar gelukkig kun je al met een paar kleine aanpassingen veel bereiken.

Houd je doel voor ogen
Wat is je doel? Waarom wil je een gezond eetpatroon? Is het die ene broek, de zomer of omdat je gewoonweg niet lekker in je vel zit? Schrijf je doelen op. Bijvoorbeeld op een lijstje in je telefoon, op een post-it op de koelkast of in de vorm van een moodboard. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je je doel behaalt veel groter wordt door je doel op te schrijven.

Verandering is altijd mogelijk! Het enige dat je moet doen is zelf actie ondernemen. Je doel opschrijven is ergens ophangen is een mooie reminder.

Deel je doel op in subdoelen 
20 kilo afvallen klinkt misschien nog wat ver weg maar wanneer je je doel opdeelt in kleinere doelen lijken die ineens een stuk meer haalbaar. Wanneer wil je die eerste 5 kilo kwijt zijn? Schrijf voor jezelf op wat je wilt bereiken, wanneer en hoe je dat gaat bereiken. Zo kun je gericht naar je eerste subdoel toe werken!

En vind je alle veranderingen die behoren tot een gezonde levensstijl wat veel in één keer? Deel dan ook die op. Focus je bijvoorbeeld de eerste week alleen op je eetpatroon. De tweede week zorg je ervoor dat het je ook lukt om iedere dag voldoende water te drinken. En misschien lukt het je wel om in de derde week ook 3 à 4 dagen per week een stukje te gaan wandelen.

Voorbereiding is het halve werk 
Leg alles klaar voor dag 1. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je alles in huis en bij de hand voor die dag. Gelukkig zijn de nieuwe dagdoosjes daar ideaal voor, en heb je alles voor één dag al in één doosje zitten! 

Verdiep je goed in het PS. food & lifestyle programma.
Is alles duidelijk? Weet je precies wat je wel en niet kunt eten en wanneer je gaat eten? Zelf een eetschema opstellen kan heel erg helpen! Of gebruik de kant-en-klare weekmenu’s van PowerSlim. 

Heb je nog vragen? Stuur mij dan een app berichtje met je vraag. Dan krijg je namelijk het snelste antwoord op je vraag, ook in het weekend. Een extra service als je onder mijn begeleiding komt ;-)
 

 


Terug naar het overzicht