Wat zijn de voordelen van eiwitten voor mensen die willen afvallen?

Eiwitrijke voeding is populairder dan ooit. En terecht: eiwitten zijn essentieel voor mensen die graag willen afvallen en/of meer spiermassa willen. In deze blog verdeel ik je de voordelen van afvallen met eiwitten. 


Eiwitrijke voeding is populairder dan ooit. En terecht: eiwitten zijn essentieel voor mensen die graag willen afvallen en/of meer spiermassa willen. In deze blog verdeel ik je de voordelen van afvallen met eiwitten. 
 
1. Eiwitten verhogen de vetverbranding
Het verteren van eiwitten kost meer energie dan de vertering van koolhydraten of vetten. Dit betekent dat je meer calorieën verbrandt om de eiwitten te verwerken.  Eiwit heeft een hoog thermisch effect op je lichaam. Thermisch effect is het extra energiegebruik dat nodig is voor het verteren en absorberen van voedsel. Het thermische effect van eiwitten is 20%. Dat wil zeggen dat van 100 kcal aan eiwit (25 gram x 4 kcal) 20 kcal wordt gebruikt voor verwerking.

2. Eiwitten voorkomen een honger gevoel
Wanneer je extra eiwitten neemt zal je merken dat je minder honger hebt. Eiwitten geven een vol gevoel zonder veel calorieën te leveren. Eiwitten blijven langer in je maag dus je voelt je sneller vol en voor een langere tijd. Doordat eiwitten lastig te verteren zijn geven ze langer een verzadigd gevoel.

3. Eiwit zorgt voor behoud van spierweefsel
Eiwit is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je vet kwijtraakt, het draagt ook bij aan de instandhouding van je spierweefsel. Je lichaam gebruikt de aminozuren in eiwit om mager spierweefsel te bouwen, wat je niet alleen sterker en strakker maakt maar ook calorieën verbrandt, zelfs wanneer je thuis op de bank zit. Spierweefsel houdt je stofwisseling hoog waardoor je makkelijker energie verbrandt.

4. Eiwit stabiliseert de bloedsuikerspiegel 
Omdat eiwit een goede bron is om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren wordt er minder bloedsuiker aangemaakt. Dit is ook weer een manier om vetopslag tegen te gaan.
Hoge kwaliteit eiwitten zijn belangrijk als je wilt afvallen

In welke voeding zitten veel eiwitten?
Eiwitten zitten voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten en noten. Daarnaast zijn de producten van PowerSlim rijk aan eiwitten.
 


Terug naar het overzicht