Appel-wortelcake | Fase 3

Ik ben dol op een zoet ontbijt. Je zal mij dus vaak zien ontbijten met een plak cake, taart of muffin. Uiteraard zijn dit geen zoete ontbijtjes bomvol suiker. Ik heb er mijn eigen gezonde draai aan gegeven.

 

Ingrediënten voor een cake
3 appels
3 eieren
2 winterpenen

100 gram Volkorenmeel
100 gram havermout

50 gram roomboter

3 eetlepels honing

2 zachte dadels - ontpit en in kleine stukjes gesneden

1 eetlepel kaneel

1 theelepel zout
1 theelepel nootmuskaat

1 zakje bakpoeder

 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. 
Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar in een kom: zout, kaneel, nootmuskaat, volkoren meel, havermout en de bakpoeder.
3. 
Snijd 2,5 stuks appel in kleine blokjes (0,5 appel apart houden) en rasp de winterpenen. Voeg toe aan het mengsel. 
4. 
Kluts de 3 eieren en voeg toe aan het mengsel. Voeg de honing en dadels toe aan het mengsel. Roer goed door. 
5. 
Laat de roomboter zachtjes smelten in een pan en voeg zodra het vloeibaar is toe aan het mengsel. De hele massa goed roeren.
6. Vet een cakeblik in met roomboter. Snijd de halve appel in plakjes en leg dit als eerste op de cakebodem. Doe het mengsel er vervolgens bovenop, goed aandrukken. Bak in ca 45-60 minuten gaar op 180 graden. Als je een satéprikker erin prikt en deze komt er droog uit is het klaar.
7. Snijd de cake in 10 plakken. 

 

Dit recept is geschik vanaf fase 3 van PowerSlim.
Voor een complete maaltijd eet ik een plak cake samen met een schaaltje magere kwark. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik voldoende eiwitten binnen krijg zodat ik goed verzadigd ben tot aan de lunch.


Terug naar het overzicht