T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Hoe een nieuwe gewoonte een succes wordt

Stel je wilt afvallen 
Je weet dat je een zwak hebt voor chips wanneer je ’s avonds op de bank zit met een goede serie (ten eerste is het ZO spannend dat je ongemerkt een zak leeg eet, ten tweede is het ZO moeilijk om je te houden aan je doel wanneer je er een zware, drukke dag op hebt zitten en je ein-de-lijk rustig zit). 

Je moet hier dealen met een uitdaging. In dit geval is die uitdaging verleiding. Verleiding om te eten. En die verleiding weerstaan is moeilijk. Als je met 3-0 voor wilt staan, zorg je dat je een plan klaar hebt voor het moment waarop verleiding zich voordoet.

Waarom? Omdat je waarschijnlijk moe bent en je met andere dingen bezig bent. Je hersenen hebben te veel aan hun hoofd. Op DIT specifieke moment, ben je niet bezig met wat je volgende week, volgende maand of over een halfjaar wilt bereiken. Je wilt je NU goed voelen. Je denkt min of meer op de automatische piloot. En dus eet je die zak chips leeg.

De automatische piloot om de tuin leiden 
Door een plan om te stellen: … als, dan …, hierdoor ben je je automatische piloot voor. En hoe vaker je dat ‘als x dan y’ plan vervolgens toepast, hoe groter de kans is dat dit je nieuwe automatische piloot gaat worden.

Een voorbeeld: ‘Als ik ’s avonds op de bank voor de tv zit, dan zorg ik dat ik chips in een kommetje doe (zodat ik niet de hele zak opeet, maar alleen een kommetje :)).

Het opstellen van het plan
Een goed plan kun je opstellen door jezelf een aantal vragen te stellen:

Om de ‘Als’ te bepalen:

  • Wat zijn voor jou moeilijke situaties? Wanneer kom je verleiding tegen?
  • Waaraan herken je een moeilijke situatie? Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, stress, de avonden, wanneer je een rotdag hebt gehad op je werk, etc.

En om de ‘Dan’ te bepalen:

  • Hoe kun je met een moeilijke situatie omgaan?
  • Wat heb je nodig om dit daadwerkelijk te doen? Moet je voorbereidingen treffen?

Lukt het niet om goede ‘als, dan’ plannen op te stellen? Dan kan ik je helpen met coaching.

Succes!

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.