T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Hoe jij zonder zorgen de kerstdagen in kan gaan

De kerstdagen staan voor de deur.. Voor veel mensen staan die in het teken van eten en samen zijn. Voor hoeveel etentjes ben jij uitgenodigd? Dan is het verdraaid lastig om grip je hebben wat er op tafel komt.
Ik wil je graag de tips geven hoe jij buiten al die heerlijke etentjes een win-win situatie creëert. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 1:
Sla vooral niet je ontbijt en lunch over op de dagen dat je bent uitgenodigd voor een kerstdiner. Hoe groter de honger vooraf, hoe eerder je zult overeten. 
Als je wel wat calorieën wilt besparen voor je naar het diner gaat, maak dan de momenten daarvoor goede keuzes. 
Laat de broodjes en croissantjes links liggen. Gooi mager beleg op je volkoren boterham. Laat (fruit)sapjes staan en gooi een eetlepel muesli minder in je yoghurt

Tip 2:
Over yoghurt gesproken…. Zorg voor een royale inname aan eiwitten vooraf! Eiwitten zijn echt je grote vriend: ze geven je een voller gevoel waardoor je gemakkelijker maat weet te houden tijdens je diner. 
Eiwitten kun je vinden in mager beleg, een lekker gekookt eitje of schaaltje kwark. Kies op deze dagen voor de magere variant om calorieën te besparen. 

Tip 3:
Water, water, water.. Niet alleen tijdens het diner is water een must maar ook al voorafgaand aan je etentje. Neem overdag je waterflesje overal mee naartoe. Hoe meer water je vooraf binnenkrijgt, hoe kleiner de kans dat je honger met dorst verward. Een rammelende maag is vaak gewoon een gebrek aan vocht voor je lichaam. 
En hoe meer water, hoe kleiner de kans op een kater de dag erna, haha! Je kunt heel eenvoudig checken of je voldoende water hebt gedronken: kijk halverwege de dag eens achterom in het toilet. Zodra de kleur van je urine heel erg licht van kleur is, dan weet je dat je goed zit!

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.