T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Hoe krijg je meer energie?

Een kwart van de Nederlandse werknemers voelt zich futloos. Iedereen lijkt moe. Dit is niet gek als je bekijkt hoe wij de laatste jaren leven:

  • We eten te veel van de verkeerde dingen
  • We bewegen te weinig
  • We zitten te veel
  • En we lijden aan chronische stress en slaap te kort

Het is dan ook bijna onmogelijk om fit en energiek door het leven te gaan als je de ongezonde norm volgt. Maar niets is onmogelijk. Wil je meer energie?

Beweeg dan vóórdat je ontbijt

Maar Steffie je moet toch eerst eten om energie te krijgen voor het bewegen? Nee hoor, een lege maag is niet hetzelfde als een lege moter. Je hebt als mens een enorme capaciteit om energie op te kunnen slaan in vetweefsels, de spieren en de lever.

Gedurende de nacht wordt je avondmaaltijd verteert. De energie die je uit deze maaltijd haalt wordt voor een groot gedeelte opgeslagen in je vetweefsel, spieren en de lever. Er is dus voldoende energie om 's morgens op nuchtere maag te bewegen.

Sterker nog, de mens heeft dit gedurende het grootste gedeelte van haar bestaan moeten doen. Eerst jagen en verzamelen, er was ten slotte nog geen koelkast of supermarkt. Vandaag de dag doen we precies het tegenovergestelde: eerst eten en daarna pas bewegen. Als we al bewegen.. 

En nu? Ga vanaf morgen eerst bewegen vóórdat je aan het ontbijt begint. Wandel een stuk, ga 10 keer de trap op en af, doe 10 push ups en squats, ga op de fiets naar je werk en nuttig daar je ontbijt of begin eerst aan het huishouden. 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.