Huisgemaakt brood | Fase 3

Dit huisgemaakt brood is super simpel te maken en echt lekker! Je hebt geen broodbakmachine nodig, alleen een bakblik en oven.

Ingrediënten:

100 gram boekweitmeel
200 gram speltmeel
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram gemengde noten
300 ml water
2 gram zout
1 zakje bakpoeder (18 gram)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Pak een beslagkom en voeg de volgende ingrediënten toe: het boekweitmeel, speltmeel, zout en bakpoeder. Roer goed door elkaar met een garde.
3. Snijd de abrikozen en noten klein. Voeg ze toe aan het deegmengsel. Voeg hierna het water toe en roer tot een dikke massa
4. Doe het deegmengsel in een ingevet bakblik (of gebruik bakpapier). Bak gaar in ongeveer 40 minuten

Tip: liever geen zoet brood? Laat dan de abrikozen weg. Ik vind bovenstaande combinatie heerlijk met een plak geitenkaas.
Dit brood is geschikt vanaf fase 3.


Terug naar het overzicht