T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

koolhydraatarme huzarensalade | Fase 1

Omdat deze heerlijke huzarensalade niet op basis van aardappelen maar op basis van bloemkool is bespaar je veel koolhydraten. Bovendien is het een makkelijke manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Lekker als hoofdmaaltijd op warme dagen of als bijgerecht bij de barbecue of gourmet.

Ingrediënten voor ca 4 porties:
400 gram bloemkool
1 blokje tuinkruidenbouillon of 1 theelepel PowerSlim bouillonpoeder
150 gram tonijn uit blik
4 gekookte eieren
150 gram garnaaltjes
10 kleine zure augurkjes
4 eetlepels zilvervliesuitjes
4 eetlepels (Zaanse) Mayonaise
4 eetlepels magere Kwark
1 theelepel paprika poeder
100 gram geraspte wortel (vanaf fase 3)

Maak de bloemkool schoon en kook deze samen met het bouillonblokje (of de bouillonpoeder) tot de bloemkool roosjes gaar zijn. Giet de bloemkool af en laat deze in de vergiet helemaal afkoelen. Om te voorkomen dat de huzarensalade te nat wordt, knijp ik in een schone theedoek al het vocht eruit.

Doe de bloemkool samen met de mayonaise, kwark, paprikapoeder, tonijn, 2 eetlepels zilvervliesuitjes en vijf gesneden augurkjes in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de salade in een schaal. Druk de salade stevig in de kom. Verdeel hierna de overige ingredienten over de salade. De huzarensalade smaakt koud het lekkerst, laat dus nog zeker een uur goed afkoelen in de koelkast. 

TIP in plaats van vis kan je ook gekookte ham en soepvlees gebruiken.

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.