T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Koolhydraatarme pepernoten

Jeeee Sinterklaas is weer in het land :) De eerste verleidingen van de feestdagen staan nu op de loer. Mijn advies voor mijn cliënten is neem alleen dit snoepgoed op de dag dat je pakjesavond viert. Zet geen schaaltje pepernoten op tafel omdat het er zo mooi uit ziet, dat doet een bosje bloemen ook ;-)
Als je aan het PowerSlimmen bent kan je zelf een portie koolhydraatarme pepernoten maken. Super simpel.

Je hebt nodig:

  • 125 gr amandelmeel (te koop bij de tuinen)
  • 50 gr roomboter
  • 2 el koek & speculaas kruiden
  • Eetlepel zoetstof, bijvoorkeur stevia
  • scheutje ongezoete amandelmelk
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, Steviala kristal en koek & speculaas kruiden. Smelt vervolgens in een klein steelpannetje de roomboter. Laat de roomboter vervolgens even afkoelen.
  2. Voeg de roomboter toe aan de kom en meng dit met lepel door elkaar. Splits vervolgens een middelgroot ei en voeg het eiwit toe aan de kom en meng goed door het beslag. Pak nu een ovenrek of ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier.
  3. Vorm van het deeg met de handen ongeveer 60 kleine kruidnoten en plaats deze op het vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kruidnoten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden bij een te hoge oven temperatuur. De kruidnoten hebben direct na het bakken een zachte structuur. De kruidnoten worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.

Neem maximaal 10 pepernoten als tussendoortje

Voedingswaarden
Portiegrootte : 1 kruidnoot | Calorieën : 17 | Koolhydraten : 0,2 | Eiwitten : 0,4

 

 

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.