T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Kwarkbollen met aardbeien | fase 3

In kwarkbollen horen eigenlijk wel krenten of rozijnen, maar je kan ze natuurlijk ook weglaten. Het basis recept voor een normale kwarkbol is met gewone kwark, maar je kunt natuurlijk ook kwark met een smaakje gebruiken. Deze kwarkbollen hebben een lichte aardbeien smaak door de aardbeienkwark en zijn ook heel lekker. Maak ze nog lekkerder door er verse aardbeien in te doen.

Wat heb je nodig?
- 250 gram magere aardbeienkwark (zoals Optimel)
- 250 gram volkoren meel
- 2 eieren
- 1 el bakpoeder
- 1 el olie
- Snufje zout
- Verse aardbeien naar smaak

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Klop de eieren los en meng dit met alle ingrediënten behalve het meel en de verse aardbeien. Voeg vervolgens het meel toe en roer dit goed door elkaar. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en schep ze door het beslag. Maak er vervolgens tien kleine bolletjes van en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.