Linzen-doperwtenspread | Fase 2C

Een lekkere spread voor een goed belegde boterham. 
Als je een broodproduct neemt is mijn advies om het brood royaal te beleggen. En daar is deze spread ideaal voor. Op de spread kan je dan nog plakjes gerookte zalm of een gekookt/gebakken ei of een paar plakjes vleesbeleg leggen. Deze combinatie zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Ingredienten:
- 400 gram doperwten (mag uit de diepvries, kook ze dan eventjes kort)
- 400 gram linzen (mag uit pot, spoel ze wel even goed af!)
- Twee eetlepels mayonaise
- Twee eetlepels olijfolie
- Sap van een citroen
- Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
1. Neem een grote kom waar je alle ingredienten in kunt mixen. 
2. Voeg alle ingredienten toe aan de kom. Mix alles goed door elkaar met een staafmixer.

Dit recept is geschikt vanaf fase 2C. Voor een complete lunch voeg je een portie eiwitten zoals kipfilet of eieren, een koolhydraatbron zoals een volkoren boterham en een portie fruit toe.


Terug naar het overzicht