Mealpreppen voor beginners

Een makkelijke manier om je maaltijden en eetbuien onder controle te houden, is mealpreppen. Zeker op drukke dagen is het fijn om een houvast te hebben van je voorbereiden maaltijden. Op een vaste dag in de week bedenk je wat je de komende dagen gaat eten en bereid je de maaltijd alvast voor.

Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten – een prima motto om je naar te leven, toch? Maar andersom werkt ‘ie ook hartstikke prima. Want als jij al je maaltijden voor de hele week al hebt voorbereid, is er weinig ruimte om stiekem toch te vallen voor die pizza formaggi of gigantische burger met frietjes als avondeten. Hallo, hoe zonde is het als je dan je geplande maaltje waar je voor in de keuken hebt staan zwoegen moet weggooien? Te veel zonde, dus doe je het niet. Maar hoe begin je in hemelsnaam met mealpreppen, als je dit nog nooit hebt gedaan? Voor een hele week maaltijden plannen klinkt nogal overweldigend. Ik help je met onderstaande tips een eindje op weg, want mealpreppen is reuze handig en echt de moeite waard. Zo zijn boodschappen in grootverpakkingen vaak voordeliger en het bespaart je een hoop tijd tijdens drukke werkdagen. 

Lunch
Laten we beginnen met je lunch, want wat is er leuk aan twee saaie broodjes eten tijdens je lunch? Dag in dag uit.. Wees creatief! Bereid een lekkere salade voor. Dat heb je zo gemaakt en kan je zo lekker maken als je zelf wilt. Voor de pastaliefhebbers hier, maak er gewoon een pastasalade van! Zongedroogde tomaatjes, olijven, gerookte kipreepjes.. Mmm!  Let er bij salades op dat je de dressing apart meeneemt en er pas als laatste doorheen doet. Dingen als noten doe je ook in een apart bakje, anders worden ze zacht. Of maak eens een écht lekker broodje. Dus niet even snel een plakje kaas, maar ga uitgebreider aan de slag. Kook van te voren wat eitjes, snijd een avocado.. Neem dan het beleg apart mee, dan kun je het op school/werk/waar dan ook beleggen en is het nog steeds lekker vers!

Tussendoortjes
Waarom zou je elke dag saai op een appel en een voorverpakt koekje snacken? Neem iedere dag een klein portie nootjes mee. Weeg de porties af, neem ongeveer 15-25 gram, en verdeel ze in plastic zakjes. Kook op zondag vijf eieren, dan kan je iedere dag een lekker eitje snacken. Maar je kunt ook zelf heerlijke snacks maken! Denk aan een bananenbrood, gezonde muffins met appel, een zwarte bonen brownie. Gezond eten was nog nooit zo makkelijk. Roep zondag uit tot bakdag en dan heb je genoeg voor de hele week. Elke dag een plakje bananenbrood Waarom niet? Het is wel handig om je porties voor donderdag t/m zondag in te vriezen. Je wilt niet dat je zaterdags je snackje wilt pakken en het uitgedroogd of niet meer goed is. Vries het per portie in en dan kun je het makkelijk de avond ervoor uithalen.

Diner
Je avondeten preppen? Ja, waarom niet? Ik snap dat een kliekje niet altijd even lekker is, maar je kunt veel meer dan dat. Denk aan een ovenschotel die je de dag ervoor of ’s ochtends al klaarzet. Het enige dat je na je werk nog hoeft te doen is dat heerlijke maaltje de oven in schuiven. Je kunt ook heel simpel mealpreppen, dit pas ik zelf vaak toe. Ik heb altijd wel tijd om te koken ’s avonds, maar niet veel zin. Het liefst is het snel en makkelijk. Snijd eens voor 3 dagen kipfilet in stukjes en leg het in de marinade. Het wordt met de dag lekkerder en je hoeft het alleen even te bakken. Je kunt ook je rijst vast voor drie dagen koken, zodat je ’s avonds alleen nog even wat groente en vlees hoeft te wokken. Kleine dingetjes, maar ze schelen toch weer een hoop tijd!

Ga jij mealpreppen?

 

 

 

 


Terug naar het overzicht