Ontbijt cupcakes | Fase 3

Ingrediënten voor 12 cupcakes

 

150 gram boekweitmeel

75 gram notenmeel naar keuze, bijvoorbeeld amandelmeel

1 zakje bakpoeder

2 eieren

200 ml water

3 middelgrote bananen

250 gram rood fruit 

120 gram medjoul dadels

1 eetlepel zoete kruiden, bijvoorbeeld speculaaskruiden of koekkruiden

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.
2. Snijd het fruit en de dadels in kleine stukjes en houd dit even apart in een kom.
3. Meng in een andere (grote) kom het boekweit- en notenmeel, het bakpoeder en de speculaaskruiden door elkaar.
4. Pak een klein schaaltje en breek de eieren kapot en kluts de eieren met een vork door elkaar. Giet dit bij het meel en meng dit door elkaar. Voeg al roerend het water toe.
5. Voeg vervolgens het fruit en de dadels toe en mix goed door elkaar.
6. Verdeel het mengsel over 12 cup cakes.
7. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden.

Variatie tips:
- In plaats van boekweitmeel kan je ook een ander meel kiezen zoals speltmeel, roggemeel, havermeel, of een combi van verschillende melen. Let wel op: kies voor meel (=volkoren) en dus niet voor bloem! Boekweit en haver zijn glutenvrij en zijn daardoor milder voor de darmen.
- Voor een ontbijt neem je 2-3 cupcakes. Ook geschikt als tussendoortje, dan neem je er 1.

 

Dit recept is geschikt vanaf fase 3.


Terug naar het overzicht