Sla-wrap | Fase 2A

Dit is een knapperige en licht verteerbare lunch, ideaal op een warme dag. Je belegt de slablaadjes met vlees, kaas of vis en besmeert ze met roomkaas. En dan hoef je ze alleen nog maar op te rollen. 

 

Ingrediënten voor vier personen:

Een krop sla (je hebt 16 grote bladen nodig)
1 courgette

1 komkommer

16 plakjes kipfilet, ham, rosbief, gerookte zalm of kaas

100 gram roomkaas

25 gram kiemgroente

Zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Leg 16 bladeren van de krop sla klaar.
2. Rasp de courgette en komkommer.

3. Leg twee slabladeren naast elkaar met een stukje overlap, zodat je er makkelijk een wrap van kan maken.

4. Vul de slabladeren met de gewenste vulling en besmeer ze met roomkaas

5. Verdeel dan de geraspte wortel, courgette en kiemgroente over de wraps. Bestrooi met zout en peper en rol de wrap voorzichting op.
6. Leg ze met de vouwnaad naar beneden, zodat de wrap niet open gaat.

 

Per persoon neem je twee wraps als eetmoment.
Dit recept is geschikt vanaf fase 2C


Terug naar het overzicht