Slank de zomer in

We kunnen er niet langer omheen: summer is coming! En wat mij betreft kan ‘ie' niet snel genoeg komen. De warme zomeravonden, dagjes strand of gewoon met vrienden in de tuin barbecueën.
Vind je je zelf nog niet helemaal bikini (of zwembroek) proof? Lees dan snel verder! Ik geef in deze blog tips om voor de zomer écht begin, nog in shape te komen.

Bedenk je in elk geval het volgende: abs are made in the kitchen. Dat betekent niet dat je je buikspieroefeningen naast het keukenkastje maakt, maar dat een fit lijf voor het grootste deel te danken is aan de juiste voeding. En in het kader van ‘elk pondje gaat door het mondje’, lijkt het me duidelijk: op je voeding letten is belangrijk als je wilt afvallen!

Eet meer, weeg minder
Eet meer voedzame voedingsmiddelen en laat vooral de ongezonde snacks staan. Kies voor fruit, groente, vis, vlees, noten, volkoren granen, eieren, yoghurt, peulvruchten, olijfolie, roomboter, olijven, water en thee. Zorg ervoor dat je 3 hoofdmaaltijden gezond en voedzaam zijn, dan kan je de calorierijke tussendoortjes laten staan.
 
Tussendoortjes
Heb je tussen de hoofdmaaltijden door zin in iets lekkers? Kies dan ook hier voor een gezond en voedzaam tussendoortje. Dus geen repen met veel suikers en vetten, dat gaat je niet helpen om slanker te worden.

Uiteten
Ga jij graag uiteten? In een gezellig restaurant met allerlei lekkers op het menu. Uit eten gaan is niet bevorderlijk voor je slanke lijn. De verleiding om meer te eten dan je nodig hebt is in een restaurant groot. En vooral ook om ongezond te eten en te drinken. Ga je toch uit eten? Neem dan alleen een hoofdgerecht en eet een mager stukje vlees of (vette) vis zonder sausjes en frietjes maar met extra groente. Laat de wijn staan of hou het bij een glas wijn en drink voor de rest water.
 
Voldoende calorie-arm drinken
In de lente en de zomer is het makkelijker om voldoende te drinken op een dag. Zeker wanneer het warm is ga je automatisch meer drinken. Maar in frisdrank en vruchtensappen zitten veel suikers en dus ook veel calorien. Laat dus alle frisdranken en vruchtensappen staan en kies voor water, (bruisend) mineraalwater, thee of koffie.

Kom in beweging!
Naast voeding blijf ik het zeggen: kom in beweging! Kom van die bank af en zet je lijf aan het werk. Je hoeft echt niet direct de sportschool in te duiken of te gaan hardlopen. Met voldoende beweging gedurende de dag en elke dag kort intensief bewegen kom je al een heel eind. Ga elke dag een rondje wandelen of fietsen. Verhoog het tempo af en toe. Zorg ervoor dat je dagelijks ongeveer 10.000 stappen zet.
 
Blij en gezond
Blij en gezond gaan heel goed samen en zorgen voor een slank lijf. Sta jij positief in het leven en ben je blij met wie je bent, dan volgt je lichaam vanzelf. Je gaat dan makkelijker terug naar een gezond gewicht. Zorg dus dat je jezelf richt op dingen die je gelukkig maken en hou je niet bezig met negativiteit. Makkelijk gezegd denk je misschien, maar probeer je focus eens te leggen op wat wel goed gaat.
 

Terug naar het overzicht