Tomaat-paprikasoep | fase 2A

Het is super belangrijk om iedere dag veel groentes te eten. Door het eten van een kom soep krijg je een flink portie binnen. Ideaal dus! 

Ingredienten voor vier porties
2 uien
2 teentjes knoflook
8 tomaten
2 rode paprika's
1 (groente)bouilonblokje
800 ml water
4 eetlepels parmazaanse kaas
Paar takjes verse dragon
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
1. Kook 1 liter water.
2. Snipper de ui en knoflook fijn.
3. Snijd de tomaat en paprika. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.
4. Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten.
5. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 800 ml water toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
6. Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra warme water toe als je de soep wilt verdunnen.
7. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de parmazaanse kaas en de dragonblaadjes.

Dit recept is geschikt vanaf fase 2a PowerSlim als bijgerecht.


Terug naar het overzicht