T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Tomaat-paprikasoep | fase 3

Ik eet bijna iedere week wel een soepje. Ik probeer daarom regelmatig iets nieuws uit, zoals deze tomaat-paprikasoep. Het recept heb ik van Hello Fresh, ik heb er alleen mijn eigen draai aan gegeven.
Het is supersimpel om te maken, zoals de meeste soepen eigenlijk. Eet de soep  met wat vers stokbrood of met de bruchetta van PowerSlim. Yum! Of eet het als lunch en je kunt er de hele middag op door.
En heb je wat over? Vries het in, zodat je er nog een keer van kunt genieten..

Je hebt nodig voor vier personen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gram gedroogde abrikozen
8 tomaten
2 rode paprika's
1 (groente)bouilonblokje
800 ml water
4 eetlepels creme fraiche
4 eetlepels parmazaanse kaas
Paar takjes verse dragon
2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het
Kook 1 liter water. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 800 ml water toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Haal de soeppan van het vuur. Voeg de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra warme water toe als je de soep wilt verdunnen.
Verdeel de soep over de kommen, garneer met de parmazaanse kaas en de dragonblaadjes.

PS zonder de gedroogde abrikozen geschikt vanaf fase 2 PowerSlim

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.