Turkse Pizza | Fase 1

Dit is een recept wat ik zelf al heel lang op tafel zet. Een van mijn favoriete gerechten als ik zin heb in slecht eten, maar dat toch niet wil. Helder he ;-)

Het recept is orgineel van Jamie Oliver uit het kookboek '15 minutes', met een kleine twist is het geschikt vanaf fase 1 van PowerSlim

Ingrediënten voor 1 persoon:
PowerSlim wrap
40-50 gram rundergehakt
1 el tomatenpuree
1 teentje knoflook
Sap van 1/4 citroen
1 bosuitje
100 gram tomaat
50 gram groene paprika
100 gram komkommer
25 gram ijsbergsla
Olijfolie
Kruiden en zout naar smaak zoals zeezout, peper, paprikapoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 240 graden
2. Doe een klein beetje roomboter in een koekenpan en doe daar het gehakt, paprikapoeder peper en zout bij.
3. Bak dit rul en laat het goudbruin worden.
4. Maak het lente uitje schoon, verwijder de zaadjes en het steeltje van de paprika en snijd alle groente voor de salade en doe in een kom.
5. Knijd de teen knoflook door een knoflookpers bij het vlees in de pan.
5. Roer de tomatenpuree erdoor met het citroensap en haal de pan van het vuur.
6. Spreid het gehaktmengsel over de PS wrap
7. Leg de wrap vijf minuten in de oven.
8. Maak de salade aan met extra vierge olijfolie

Haal de pizza’s uit de oven als ze een beetje bruin zijn geworden, doe de salade er over, dubbel vouwen, eet smakelijk!

Vanaf fase 2b is de wrap ook lekker met een klein beetje verkruimelde feta!


Terug naar het overzicht