Waarom ben ik dietist?

Voeding heb ik altijd al interessant gevonden. Zelf heb ik nooit echt overgewicht gehad, maar als tiener merkte ik op een gegeven moment wel dat mijn vriendinnen alles kon eten zonder een grammetje aan te komen, terwijl ik toch echt wat meer op moest letten met wat ik in mijn mond stopte. Daar wilde ik wel meer over weten.

Voeding heb ik altijd al interessant gevonden. Zelf heb ik nooit echt overgewicht gehad, maar als tiener merkte ik op een gegeven moment wel dat mijn vriendinnen alles kon eten zonder een grammetje aan te komen, terwijl ik toch echt wat meer op moest letten met wat ik in mijn mond stopte. Daar wilde ik wel meer over weten, wat een van de motivaties voor mij vormde om de opleiding tot diëtist te gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2014 ben ik afgestudeerd en een jaar later had ik al mijn eigen praktijk: BodySize Diëtistenpraktijk.

Dietist in de praktijk
Als diëtist helpt ik iedereen die bij mij aanklopt voor hulp op de moeilijke weg richting het streefgewicht. En natuurlijk gaat het daarbij om gezond en bewust eten en meer bewegen. Maar zo simpel is het helaas niet altijd. Als emotie-eter met eetbuien moet je bijvoorbeeld eerst die eetbuien onder controle krijgen voordat je daadwerkelijk effectief kunt gaan diëten. Als diëtist vond ik het in eerste instantie best lastig om met deze doelgroep om te gaan, vandaar dat ik mij ben gaan specialiseren in gedragsverandering en emotie-eters. 

Als Emotie-eten de baas specialist© laat ik je sindsdien onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt, waarna je voor jezelf kunt leren op een doelgerichte en praktische wijze het emotie-eten onder controle te krijgen. Dan kunnen we pas echt stappen gaan zetten richting jouw streefgewicht.

PowerSlim
Daarnaast werk ik in mijn praktijk veelal aan de hand van het PowerSlim programma. Dit is niet echt een dieet, maar eerder een verandering van je leefstijl. Je gaat namelijk niet zozeer minder eten, maar leert onder mijn persoonlijke begeleiding wel ánders eten. Ik werk al sinds de start van mijn praktijk met de producten van PowerSlim en de resultaten zijn echt super. Ongetwijfeld komt dit mede doordat het programma zo makkelijk vol te houden is en de producten ook echt lekker zijn. Ze zijn koolhydraatarm en eiwitrijk waardoor je weliswaar (tijdelijk) minder calorieën tot je neemt, maar je toch echt geen hongergevoel hoeft te hebben. En hoe dichter je bij je streefgewicht komt, hoe meer je weer gewoon normaal kunt eten.


Terug naar het overzicht