T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Worteltaart | Fase 3

Voor de taartenbakkers onder ons, dit recept kon ik niet voor mezelf houden! Een gezondere versie van de overheerlijke worteltaart. 

Een taart al dan niet met gezonde ingrediënten bevat evengoed de nodige calorieën en koolhydraten. Deze worteltaart is zeker de moeite waard om eens te maken en kun je de taart niet in één keer nuttigen, snij hem dan in stukjes, dek ze af en leg ze dan in de vriezer. 

Je hebt nodig

Voor de taart:
150 gram geraspte wortel
2 (rijpe) bananen
100 gram havermout
100gr volkoren meel
100ml melk 
60 gram fijngehakte walnoten
2 eieren
50 gram dadels
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 zakje bakpoeder (16gr) 

Voor de topping:
200ml roomkaas
Sap van een halve citroen
1 el honing
10 gram walnoten

Bereidingswijze
Mix de bananen, melk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel. Meng in een kom de havermout, volkorenmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel goed door elkaar. Mix het bananenmengsel hier door heen en roer vervolgens ook de geraspte wortel en de walnoten door het beslag heen. Vet een springvorm of bakblik in met boter. Giet het beslag hier in en bak de worteltaart 35 minuten op 175 graden. 
Als de taart helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping. Roer alle ingrediënten in een bakje goed door elkaar, verdeel deze over de taart en strooi de overgebleven walnoten er overheen.

Enjoy!

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.