T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Zuurkool ovenschotel | Fase 1

Een koolhydraatarme variant op de traditionele zuurkool ovenschotel, maar dat met minder koolhydraten dan het origineel! Door deze bereiding mis je geen aardappelen. En geloof mij, de rest van je gezin ook niet ;-) 
Dit recept is lekker makkelijk en het handige is dat je deze schotel heel goed van te voren kunt klaarmaken. Zet hem in de koelkast en als je aan eten toe bent schuif je hem zo in de oven. Of vries hem in porties in, ideaal na een drukke dag werken.
 
Hij is geschikt vanaf fase 1 van het PowerSlim programma.
 
Ingrediënten 4 personen:
 
400 gram bloemkool
500 gram zuurkool
400 gram tartaar
1 tl mosterd
1 tl sambal
1 el kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
125gram magere spekblokjes -> vanaf fase 2a
80 gram geraspte kaas -> vanaf fase 2a
 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180c
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze totdat ze zacht zijn in een pan met water
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
Bak ondertussen de spekblokjes in een (droge) pan en voeg als ze gebakken zijn de tartaar toe. Voeg daarna alle kruiden toe en bak dit totdat alles gaar is en op smaak
Als de bloemkool zacht is pureer je dit met een staafmixer en voeg je daar wat nootmuskaat bij
Vul daarna de ovenschaal, eerst met het tartaar mengsel (ik giet het vleesvocht af), vervolgens de zuurkool, dan de bloemkool en tot slot de geraspte kaas.
Doe de schotel voor 30minuten in de oven totdat er een goudkleurig laagje verschijnt
 
Eet smakelijk!
Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.