T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Cursussen en specialisaties

Als diëtist vind ik het belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding & diëtetiek. Om de kwaliteit van de behandeling te waarborgen volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen om mijn kennis zowel te verdiepen als te verbreden.
 
Emotie-eten de baas specialist
De afgelopen jaren kwam ik in mijn praktijk steeds meer cliënten tegen die last hadden van emotie-eten. Een aanpak puur gericht op de voeding helpt bij deze groep mensen op langer termijn dan ook niet. Het emotionele eetgedrag moet worden aangepakt. Een advies met kipfilet en rookvlees op brood haalt niks uit als in de avond er nog een half pak koekjes in gaat. Daarom heb ik er voor gekozen om mijzelf in 2017 te laten specialiseren in emotie- eten (www.emotie-etendebaas.nl).

Cognitieve gedragstheraptie voor professionals (2018) 
Bij de behandeling van obesitas, diabetes, HVZ of andere chronische aandoeningen wordt pijnlijk duidelijk dat een dieet- en leefstijladvies in de veel gevallen onvoldoende resultaat heeft. Uit onderzoek blijkt dat aanvulling met CGT betere resultaten op lange termijn geeft. CGT is dan ook een goede aanvulling in de behandeling van bijvoorbeeld obesitas of eetstoornissen, maar ook bij de begeleiding van diabetes-, maag-lever-darm- of hartpatiënten. Kortom bij iedereen die een langer begeleidingstraject nodig heeft.
Met CGT lukt het mij om onrealistische gedachten, die problematisch eet- en leefstijlgedrag veroorzaken, te leren herkennen en deze in de behandeling mee te nemen.

Post-HBO Voeding & Diabetes (2017)
In december 2017  heb ik de Opleiding Voeding en Diabetes afgerond. Gedurende deze opleiding heb ik kennis opgedaan over de juiste verdeling van verschillende soorten koolhydraten die het beste kunnen worden geadviseerd bij diabetes type I en II. Daarbij zijn er diverse orale bloedglucoseverlagende medicatie en insulinesoorten aan bod gekomen. Hierdoor ben ik op de hoogte van de juiste voeding in combinatie met bloedglucose verlagende medicatie. Hierbij streef ik naar het aanleren en vasthouden van een gezond voedingspatroon bij diabetes en het bereiken van optimale bloedglucosewaarden.
 
Post-HBO motivational interviewing (2016)
In december 2016  heb ik heb ik de opleiding motivational interviewing afgerond.  Motiverende gespreksvoering (MI) is meer dan het toepassen van een setje gesprekstechnieken, het is een manier, of eigenlijk een methode om mensen aan te zetten tot verandering door te praten over verandering.

• HBO Natuurvoedingsdeskundigen Civas 2016
• Grip op Koolhydraten
• Koolhydraatbeperking S, M, L Welke maat heeft jouw cliënt?
• Emotie-eten de baas; coachend begeleiden & uit de ban van emotie-eten
• Masterclass terugvalpreventie
Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.