T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Voeding en de overgang

Veel vrouwen in de overgang komen aan of hebben opeens moeite hun gewicht stabiel te houden. Daarbij kunnen veranderende hormonen allerlei klachten veroorzaken. Het juiste voedingspatroon helpt klachten te verminderen en helpt je om op gewicht te blijven. 

De overgang
Met de overgang worden de jaren rond de menopauze (de dag van je laatste menstruatie), waarin de hormonen naar balans aan het zoeken zijn. Het heeft in eerste instantie alles te maken met het feit dat de hoeveelheid geslachtshormonen oestrogeen en progesteron afnemen. 

Ongewenst aankomen tijdens de overgang
Tijdens de overgang kun je ineens veel makkelijker aankomen dan voorheen of heb je meer moeite om op gewicht te blijven. Daarbij ontstaan er rond je middel vaak vetrolletjes die er eerst niet waren. Dat kan erg vervelend zijn: je lichaam verandert en niet altijd op zo’n manier dat je er blij mee bent. 
Het aankomen heeft meerdere oorzaken zoals: spierafbraak, verminderde werking van de schildklier, afname van oestrogeenproduct, slaapproblemen en stress. 

Overgangsklachten en voeding
De meeste vrouwen komen de overgang niet door zonder klachten. De bekenste overgangsklachten zijn opvliegers, nachtelijk zweten, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Een gezond voedingspatroon met veel vitamines en mineralen en een gezonde levensstijl zijn de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde hormoonhuishouding en zo min mogelijk overgangsklachten. Naast gezonde voeding helpt het ook om regelmatig te bewegen.

Een gezond gewicht is na en tijdens de overgang extra belangrijk voor het behoud van je gezondheid, maar ook om lekker in je vel te zitten. Ik kan je helpen om een gezond gewicht te behalen én te behouden. Heb je vragen? Neem dan vooral contact met mij op.

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.