T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Gewichtsverlies

Van je overgewicht afkomen is niet altijd een gemakkelijke opgave. Het lijkt namelijk simpel, je eet minder dan je lichaam nodig heeft en je valt af. Helaas lijkt dat voor veel mensen niet voldoende. Ik begeleid je bij het afvallen gecombineerd met gedragsverandering.

Wanneer heb je nu eigenlijk overgewicht?

Je hebt overgewicht als je meer lichaamsvet hebt dan normaal en gezond is. Dit lichaamsvet zit veelal aan de buitenkant van je lichaam. Zoals je wellicht hebt ervaren, hoopt het overtollig lichaamsvet zich vaak op rond de buik, de heupen/billen, rond de benen en armen.

Wat de meeste mensen echter niet weten is dat de oorzaak van dit overtollig lichaamsvet, jouw overgewicht voor ongeveer 70 procent ligt in onjuiste voeding en voor slechts 30 procent in te weinig beweging.

Als jij je overtollig lichaamsvet wilt verbranden, is het dus het meest verstandig eerst je voeding onder de loep te nemen voordat je enthousiast een abonnement bij de sportschool afsluit.

Kennismakingsgesprek
Het kennismakingsgesprek is gratis en duurt ca. 15 minuten. Dit kan in de praktijk maar ook telefonisch. In de kennismaking vertel ik je wat ik voor je kan beteken en stel ik een aantal vragen over je gewichtsverloop en voedingspatroon.

Intakegesprek
Hierna volgt een uitgebreide intake waarbij we doornemen hoe je eetpatroon tot nu toe is geweest, en of en welke diëten je hebt gevolgd en wat je doelen zijn voor de toekomst. Ik bespreek met je hoe we die doelen gaan bereiken en doe met een professionele weegschaal een uitgebreide body analyse. Een body analyse geeft zoveel meer informatie over je lichaamssamenstelling dan alleen maar je gewicht.

Tijdens de begeleiding kijken we uiteraard samen naar je voedingspatroon, maar daarnaast besteden we aandacht aan zaken zoals waarom je eigenlijk eet, je motivait om af te vallen, waarom het in het verleden wellicht niet is gelukt of waarom je weer terug bent gevallen in je oude patroon. We kijken naar alle gedachten die je hebt over eten, lijnen en diëten én de gedachten die je hebt over jezelf. 

Eten is lekker en genieten van eten is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Zo bereik ook jij uiteindelijk een blijvend resultaat zonder dat je het gevoel hebt een streng dieet te volgen. Na de intake kom je op de vervolgconsulten waarbij we je voortgang bespreken en toewerken naar een gezonde leefstijl.

Vervolgconsulten
Je blijft op regelmatige basis op consult komen. In overleg bekijken we samen welke frequentie het beste bij jou past (bijvoorbeeld in het begin wat waker en na verloop van tijd eenmaal per 4 weken). Tijdens deze vervolgconsulten bespreken we je voortang en wordt er aandacht besteed aan de effecten van goede voeding, een regelmatig eetpatroon, beweging, stress en variatie. Ook geef ik je handige tips over voeding en beweging.
Tijdens elke consult wordt je gewogen met een profesionelle weegschaal. Je zult merken dat je je al gauw een ander mens zult voelen nu je de juiste kennis en tools mee krijgt om verantwoord en blijvend af te slanken.

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek dan praten we verder en kan ik je vertellen hoe ik je kan helpen.

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.