T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Orthomoleculair voeding

Ortho betekent juist en moleculair betekent moleculen ofwel voedingsstoffen. Het betekent dus eigelijk "de juiste voedingsstoffen". Als orthomoleculair diëtist ga ik uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Oftewel, door het lichaan op de juiste manier te ondersteunen in zowel voeding, beweging, in- en ontspanning en eventueel gebruik van supplementen. Samen gaan we dieper zoeken naar waar de klachten vandaag komen. Ik kijk meer naar het verhaal van de klacht en volg geen standaard protocol. Een orthomoleculaire aanpak is dus probleembestrijding in plaats van symptoombestrijding. Voeding is dus het beste medicijn, zonder enige nadelige bijwerking!  

Dit maakt ook meteen het verschil tussen een regulier diëtist en een orthomoleculair diëtist. Een regulier diëtist wordt vaak gekozen voor het ondersteunen tijdens een ziekteproces of bij gebruik van medicatie of een andere vorm van symptoombestrijding.

Misschien heb je van je arts wel gehoord "dat je er maar mee moet leren leven". Maar dit hoeft niet zo te zijn! Heel veel gezondheidsklachten zijn te verlichten en soms zelfs op te lossen als je jouw lichaam weer geeft wat het nodig heeft.

Praktisch en concreet
Je leert hoe je jouw lichaam weer terug in balans brengt. Daarnaast geef ik je gedurende het behandeltraject praktische handvaten zoals:

- Wat je nu concreet moet eten om je lichaam te voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Kijk bij recepten voor allerlei inspiratie en ontdek en ervaar zelf hoe  makkelijk en heerlijk het is om puur en onbewerkt te eten.
- Welke voeding je energie geeft
- Welke voeding je van je vervelende darmklachten afhelpt
- Hoe je het suikermonstertje in je voor altijd kunt temmen
- Hoe je het beste in- en ontspanning in je leven inbouwt. Deze balans is noodzakkelijk voor je lichaam en geest om goed te herstellen. Door de dagelijkse hectiek raakt de balans tussen deze twee verstoord.

Kortom, wil je verder kijken en je lichaam écht ondersteunen, laten we dan samen op onderzoek uit gaan.

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.