T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Vergoeding dietist door verzekering 2020

In 2020 wordt voor iedereen vanuit de basisverzekering 3 uur dieetadvisering vergoed. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Per zorgverzekeraar kan het tarief enigszins variëren, maar het ligt ongeveer rond de 60 euro per uur. Houdt er rekening mee dat dieetadvisering (net als alle andere specialismen in Nederland) onder het eigen risico valt, dat in 2020 wettelijk is vastgesteld op € 385,- 
Let op: de vergoeding uit het basispakket komt ten laste van je eigen risico, dat in 2020 wettelijk is vastgesteld op € 385,-,  als je geen andere medische kosten gemaakt hebt dit jaar. 

Naast de basisverzekering wordt er vanuit de aanvullende zorgverzekeringen vaak ook nog een aantal uren dieetadvisering vergoed. Voor elke zorgverzekering is dat anders, daarom verwijzen wij u door naar een overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars voor 2019. Een voordeel hiervan is dat dit niet ten laste komt van het eigen risico.  Echter wordt er altijd eerst aanspraak gemaakt op de 3 uur uit de basisverzekering, hierna op het aantal uren uit uw aanvullende pakket.

Afzeggen & niet nagekomen afspraken
Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; je ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die je zelf dient te betalen. Afzegging dient via de telefoon te gebeuren, bij geen gehoor voicemail inspreken.

Verwijsbrief nodig?
Controleer of u wel of geen verwijsbrief nodig heeft. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Officieel is de diëtist voor iedereen direct toegankelijk. Dit betekent dat er geen verwijsbrief van de (huis)arts meer nodig is voor behandeling door de diëtist.
-    De volgende zorgverzekeraars eisen wel een verwijsbrief: CZ, Delta Loy en OHRA.
-    Wanneer u een (chronische) ziekte heeft, zouden wij graag een verwijsbrief willen zien.
-    Tot slot, voor de communicatie tussen de (huis)arts en de diëtist, werkt het altijd prettiger met verwijsbrief.
De voorkeur gaat dus altijd uit naar wel een verwijsbrief, maar dit ben je niet altijd verplicht. Voor een verwijsbrief kun je langs de (huis)arts gaan, maar vaak is het al genoeg om te bellen en dan wordt de verwijsbrief verstuurd.

 

Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.