T 06 - 288 980 24 E steffie@body-size.nl

Blog

Je partner als moeilijkste verleiding

Je partner als moeilijkste verleiding

Heb jij ook zo’n partner die kan eten wat hij wil, zonder een gram aan te komen? Eentje die altijd zorgt voor verleiding in huis, want degene kan niet zonder chips, frisdrank en friet? Dat maakt het stiekem toch wel een stukje lastiger om er gezonde voedingsgewoontes op na te houden.  

Lees verder.
Zo lastig deze tijd van het jaar

Zo lastig deze tijd van het jaar

Deze periode is zo lastig! Sint Maarten snoep, overal pepernoten, chocoladeletters, banketstaven en dan moet de kerst nog komen. Guur weer, dus tijd voor warme chocolademelk met slagroom.” Veel mensen komen verzuchtend bij ons binnen. “Het is geen handige periode om iets aan mijn gewicht te doen”. Heel begrijpelijk. Met als resultaat dat veel mensen, die graag lichter willen zijn, in januari 3 kilo zwaarder zijn. Schuldgevoel en een streng dieet volgen. Oh zo jammer.

Lees verder.
Naar fase 2a

Naar fase 2a

Afgelopen maandag ben ik overgestapt naar fase 2a. Ik mag weer fruit eten. Hallelujah! Wat heb ik afgelopen week genoten van een de bakjes aardbeien en blauwe bessen. Als ik iets een tijdje moet missen dan ga ik het later alleen maar weer waarderen. Dus dat ik nu iedere dag weer fruit mag eten is super fijn.

Lees verder.
Ik ben er nog!

Ik ben er nog!

Ik ben er nog!

Druk, druk, druk.. En dan schiet mijn blog erbij in. Ik kreeg van veel mensen al de vraag wanneer ik weer iets zou gaan schrijven. Ik wist dat dit lastige weken zouden worden. Naast de drukke doordeweekse dagen zaten de weekenden ook overvol met feestjes, mijn verjaardag en extra uurtjes werken. Toch ging ik trouw twee dagen in de week naar de sportschool en haalde ik bijna iedere dag de 10.000 stappen. Lang leven de lange lichte avonden. Alleen zorgde die gelegenheden er ook voor dat ik regelmatig uit ketose ging..

Lees verder.
Week 3

Week 3

Yeaaaah, -1,2 kg eraf. Super fijn, want er komt een zwaar weekend aan.
Deze week besloot ik om een extra dag naar de sportschool te gaan voor een rondje cardio. En knalde er wederom een wandeling van 17 km uit. Dat werd beloond met dit gewichtsverlies. Fijn!

Het ging deze week niet van zelf. Op het werk kwamen veel verleidingen voorbij. Ik heb het heel druk waardoor ik weinig tijd in plan om gezonde boodschappen te halen of om rustig te koken of om uberhaubt 30 minuten lunch pauze te nemen. Heel fout!. Hierdoor is de verleiding groter om op het werk naar de kantine te gaan voor een snelle vette hap. Of wel het stukje taart van de jarige collega aan te nemen. Maar ik hield steeds mijn doel voor ogen; gewicht afvallen. En uiteraard de lekkere PowerSlim snacks.

Lees verder.
Twee weken aan het PowerSlimmen

Twee weken aan het PowerSlimmen

Dag 15, zoals beloofd, vandaag weer een korte blog. Door alle drukte van afgelopen week lukt het mij niet om iedere avond een blog te typen. Het kost toch meer werk als dat ik dacht. Wel super leuk om te horen dat de blog goed gelezen wordt door cliënten en bekende. Een aantal clienten waren blij om te horen dat ik ook ooit de fout in ga. Je moest eens weten ;-)

Lees verder.
Dag 10 | Ik heb wat op te biechten...

Dag 10 | Ik heb wat op te biechten...

Ik heb wat op te biechten... Dag 10, en ik heb gezondigd.
De laatste drie dagen had ik iedere dag onverklaarbare honger. Ik heb dit steeds opgevangen door een eetmoment extra te nemen en om te 2,5 uur een product te nemen. Gezien mijn gewicht zijn vijf momenten op een dag voldoende om mijn spiermassa te behouden. Maar ik mag altijd een extra eetmoment nemen indien nodig. Hierdoor heb ik het drie dagen netjes vol gehouden.

Lees verder.
Dag 5 | Lekker wandelen

Dag 5 | Lekker wandelen

Dag 5

Whoepwhoep, ik zit in de vetverbranding! Vanmorgen vond Zoë dat de dag om 6.15 uur mocht binnen. Ze begint dan rondjes te lopen in de woonkamer. Van het krassen van de nagels op de houten vloer maakt ze mij wakker. Sinds een dikke week word ik weer uitgeslapen wakker, heerlijk! En het voordeel van een hond is dat je 's morgens al moet gaan wandelen. Lekker begin van de dag.

Ik plas 's morgens ook over een ketose stickje heen. En hij verkleurd. Yes. Dat betekend dat ik in ketose zit. Ketose betekend dat je lichaam niet meer gebruik maakt van koolhydraten, maar van vetten om energie te maken. Dit is niet alleen het vet dat je via voeding binnenkrijgt, maar ook het vet op je lichaam, zoals de buik en benen. En dat wil ik juist graag kwijt.

Lees verder.
Het gaat lekker! Dag 4

Het gaat lekker! Dag 4

Dag 4

Het gaat lekker! De eerste twee dagen had ik het zwaar, maar ik zit nu in een lekkere flow!

Mijn wekker gaat al om 6.30 uur. Ik loop als eerste naar beneden om een kopje koffie te zetten. Ik wil als ontbijt de iced cappuccino nemen. Ik vind hem lekkerder als ik hem aanmaak met een shot koffie en aan vul met water. De koffie kan ondertussen afkoelen. Ik heb vandaag een lange werkdag, tot 16.30 uur aan het werk in het ziekenhuis en daarna door naar de praktijk in Deurne. Ik moet dus genoeg eten meenemen. Ik sta dan ook al 7 uur mijn kip te bakken voor de salade.

Lees verder.
Mijn PowerSlim avontuur

Mijn PowerSlim avontuur

Lees verder.
Zwaarder door stress?

Zwaarder door stress?

Zwaarder door het stresshormoon cortisol
Wanneer we stress ervaren maakt het lichaam het hormoon cortisol aan. Dit is het hormoon dat je alert maakt en ervoor zorgt dat je ’s morgens wakker wordt en zin hebt om op te staan. Het is ook het hormoon dat je eetlust stimuleert en zorgt dat het lichaam reserves opslaat van wat je eet. Die reserves worden bijvoorbeeld opgeslagen als vet rond je buik, om het lichaam klaar te maken voor een volgende stressreactie.

Lees verder.
Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing

Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing

Honger en een lege knorrende maag? Dan is eten een goede oplossing. Of hongeren je lichaam en geest naar iets anders? Dan helpt eten uiteraard niet!

Een mooie uitnodiging, kalm blijven om te checken of je echt honger hebt, terwijl iedere cel in je lichaam en geest roept ‘eten, ik moet nu eten!!’ De onrust giert door je lijf. Je weet dat snaaien je rust gaat geven. Dat je lichaam en geest ontspannen als je toegeeft en drop, chocola of chips in je mond hebt. Snaaien werkt dus echt. Het leidt af, het verdooft. Maar ja, daarna. Schuldgevoel en teleurstelling leiden vaak weer tot nieuwe eetbuien.

Lees verder.
Tips om meer groenten te eten – speciaal voor PowerSlimmers

Tips om meer groenten te eten – speciaal voor PowerSlimmers

Soms heb je een beetje extra inspiratie nodig om lekker te kunnen blijven eten. Om te voorkomen dat jij tijdens de lunch elke dag aan een stuk komkommer zit te knagen hebben wij zeven groentetips voor je bedacht.

Lees verder.
Wat zijn de voordelen van eiwitten voor mensen die willen afvallen?

Wat zijn de voordelen van eiwitten voor mensen die willen afvallen?

Eiwitrijke voeding is populairder dan ooit. En terecht: eiwitten zijn essentieel voor mensen die graag willen afvallen en/of meer spiermassa willen. In deze blog verdeel ik je de voordelen van afvallen met eiwitten. 

Lees verder.
4 voordelen van koolhydraatarm eten

4 voordelen van koolhydraatarm eten

koolhydraatarm eten is hip en niet voor niks. In deze blog leg ik je de voordelen van koolhydraatarm eten uit. Om te weten wat een koolhydraatarm dieet is, is het belangrijk om eerst beter te begrijpen wat koolhydraten zijn en waar ze inzitten

Lees verder.
Strakke feestjurk? Geen probleem meer!

Strakke feestjurk? Geen probleem meer!

Met het afslankprogramma van PowerSlim kun je op een gezonde, lekkere en evenwichtige manier afvallen*. Ik help je hier graag mee!

Marleen Coolen is de uitdaging aangegaan! Lees haar succesverhaal:

Lees verder.
Winter griep

Winter griep

Het griepseizoen is weer aangebroken! Ik hoor diverse mensen om me heen die de griep te pakken hebben. Griep wordt overigens niet veroorzaakt door het lopen zonder jas. Maar waardoor dan wel?

Lees verder.
PowerSlim najaar challenge

PowerSlim najaar challenge

       • Ben je in de zomermaanden een paar kilootjes aangekomen?
• Wil je het najaar in gaan met twee kledingmaten minder?
• Jezelf weer fit en zelfverzekerd voelen?
• Wil je investeren in je gezondheid en een slanker lichaam?
• Wil je dat mooie resultaat: een slank lichaam, volop energie en meer zelfvertrouwen, blijvend vasthouden?

Dan is PowerSlim wellicht de oplossing voor je. Doe mee aan onze PowerSlim najaar challenge

Lees verder.
Zes tips om je vakantiekilo's kwijt te raken

Zes tips om je vakantiekilo's kwijt te raken

Voor de meeste van ons is de vakantie weer voorbij. Helaas! En waarschijnlijk heb jij -net zoals ik en de meeste mensen- meer gegeten dan normaal de afgelopen weken. Heerlijk, maar nu merken we allemaal het resultaat van deze periode

• je moet je buik inhouden om de knoop van je broek dicht te krijgen
• je broek zit strakker aan de bovenbenen
• je draagt maar even geen blouse, want de knoopjes springen open

Aarghh, waarom zorgt lekker eten vaak voor extra vet aan je lichaam? Maar, no worries. Ik geef je 6 tips die je helpen weer op gewicht te komen.
 

Lees verder.
10 redenen waarom PowerSlim werkt

10 redenen waarom PowerSlim werkt

PowerSlim is een leefstijlprogramma waarbij ik al bijna drie jaar veel mensen succesvol heb begeleid naar hun streefgewicht. Wil je weten hoe dat komt? Ik heb alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder.
Terurgval & verleiding; hoe ga ik hiermee om

Terurgval & verleiding; hoe ga ik hiermee om

Tegenwoordig worden we constant geprikkeld door onze eetomgeving, vaak zet dit aan tot eten omdat we deze verleidingen niet altijd kunnen negeren. De een kan deze prikkels makkelijker weerstaan dan de ander. Om je tegen dit soort situaties te beschermen en je doelen te kunnen bereiken heb je een goede strategie nodig! Wanneer je eenmaal de knop wilt gaan omzetten naar een gezonde leefstijl, moet je je realiseren dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Vallen, opstaan en weer doorgaan…Het hoort er allemaal bij!

Lees verder.
Slank de zomer in

Slank de zomer in

We kunnen er niet langer omheen: summer is coming! En wat mij betreft kan ‘ie' niet snel genoeg komen. De warme zomeravonden, dagjes strand of gewoon met vrienden in de tuin barbecueën.
Vind je je zelf nog niet helemaal bikini (of zwembroek) proof? Lees dan snel verder! Ik geef in deze blog tips om voor de zomer écht begin, nog in shape te komen.

Lees verder.
Waarom de een meer kan eten dan de andere

Waarom de een meer kan eten dan de andere

Ik hoor het in de praktijk vaak 'Mijn vriendin eet veel meer dan mij en zij is veel lichter', 'Waarom wordt mijn partner niet dik van een zak chips'. Wij vergelijken ons zelf nou eenmaal graag met een ander persoon. In deze blog leg ik je uit waarom de ene persoon meer kan eten dan een ander persoon.

Lees verder.
Hoe om te gaan met verleidingen

Hoe om te gaan met verleidingen

Ga jij weleens naar de supermarkt en kom je met veel meer terug dan je eigenlijk van plan was? Of kan je de verleidingen niet weerstaan als je in de stad de heerlijke geuren van vers gebakken broodjes je tegemoed komen? In deze blog geen ik je praktische tips over hoe je om kunt gaan met allerlei 'eet-verleidingen' in het dagelijks leven.

Lees verder.
Steffie Keukens

Even voorstellen

Ik ben Steffie Keukens, gefascineerd door eten. Ik ben in 2014 afgestudeerd als di√ętiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding heeft mijn liefde voor voeding, gezondheid en koken alleen nog maar doen toenemen en daardoor was ik vastberaden mijn kennis en enthousiasme met anderen te delen. In 2015 besloot ik dan ook om te starten met het coachen van cli√ęnten met PowerSlim. Sinds februari 2016 is mijn praktijk in Deurne geopend.

Lees verder >

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u graag eens vrijblijvend kennismaken? Vul dan gerust onderstaand formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.